Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis werken alleen maar vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Lia van Aalst is één van hen. Zij is gastvrouw in ons Toon Hermans Huis en in het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik ben vrijwilliger geworden, omdat ik nog vol in het leven sta en andere mensen graag wil helpen. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om verdriet met iemand te kunnen delen. Vijftig jaar geleden heb ik de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Die opleiding heb ik door omstandigheden niet kunnen afmaken. Toen heb ik de opleiding bloemsierkunst gedaan, maar de zorg voor anderen was mij op het lijf geschreven.  

Heb je een bijzonder moment waar je nog wel eens aan terug denkt?

Iets wat mij altijd is bijgebleven is een meisje van vier jaar dat leukemie had. Elke zondag was zij aanwezig bij de kerkdienst in het ziekenhuis. Zij zong altijd het lied ‘Als kaarsjes branden in de nacht’. Ze zag er zo broos en kwetsbaar uit. Dat beeld vergeet ik nooit meer. Ook de gesprekken die ik voer met de gasten van ons Toon Hermans Huis, maken diepe indruk op mij. Het is mooi om te zien hoe de schildergroep met elkaar omgaat. Ze delen hun belevenissen, maar ook hun passie. Dat maakt het Toon Hermans Huis mogelijk.

Wat heeft het vrijwilligerswerk voor ons Toon Hermans Huis jou gebracht? 

Ook met mijn collega-vrijwilligers beleef ik veel mooie momenten. We delen dingen met elkaar en kunnen overleggen. Ik ga altijd met een goed gevoel naar huis. Ik hoop het zeker nog een paar jaar te mogen blijven doen. Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen in ons nieuwe Toon Hermans Huis.

Wilt u net als Lia vrijwilliger worden in ons Toon Hermans Huis? Stuurt u dan een mailtje naar info [et] toonhermanshuisede [punt] nl of belt u met 06 - 22 161 969.