Overslaan en naar de inhoud gaan

Patiënten die in Ziekenhuis Gelderse Vallei aan hun borst of oksel zijn geopereerd, kunnen een Heart Pillow krijgen. Een Heart Pillow geeft ondersteuning en een prettige druk op de operatiewond waardoor zwelling en oedeemvorming wordt tegengegaan.  Het ziekenhuis doet nu een oproep: Wie wil deze kussentjes helpen maken?

Het concept van de Heart Pillow is ontstaan in Denemarken, is te lezen op de website van Heart Pillow. Een verpleegkundige merkte dat een hartvormig kussen haar borstkankerpatiënten kon helpen bij hun herstel na een operatie. De Heart Pillow is in eerste instantie dan ook bedoeld voor patiënten die een (preventieve) borstoperatie moeten ondergaan, maar blijkt ook verlichting te geven bij andere type operaties in dit gedeelte van het lichaam.  Ook biedt het kussen veel steun tijdens het slapen. Wanneer je borst weg is, is je natuurlijke steun ook weg wanneer je op je zij ligt. Je rolt bijvoorbeeld steeds op je buik. Met een Heart Pillow onder je oksel komt de steun terug en kun je wel op je zij blijven liggen.  Maar vooral is het een emotionele steun, een troost-kussen, een liefdevolle houvast.

Sinds de start in februari 2019 zijn er in Nederland al 2392 Heart Pillows verspreid.  Dit project is compleet afhankelijk van donaties en het werk van vrijwilligers. Elke steun in tijd, materiaal of geld is dan ook welkom.

Op dit moment zijn de kussentjes in Ziekenhuis Gelderse Vallei zo goed als op. Ellen van Wolfswinkel, mammacare-verpleegkundige in ZGV, doet daarom een oproep om deze  Heart Pillows te gaan maken. Nog dit jaar organiseren wij daarom een creatieve workshop Heart Pillows maken. Bent u in het bezit van een naaimachine en lijkt het u leuk om mee te doen? Meld u dan nu alvast aan via info [et] toonhermanshuisede [punt] nl en houd onze activiteitenagenda in de gaten.

 

Standard (Afbeelding)