Overslaan en naar de inhoud gaan

In onze Toon Tuin werden afgelopen vrijdag 1 september  TV opnamen gemaakt door de EO. De EO maakt samen met professor Erik Scherder een programma over Hoop en Positiviteit.

Scherder is vooral bekend van zijn tv optredens waarin hij zeer begrijpelijke taal uitlegt hoe het menselijk brein werkt en waarbij hij handvatten geeft voor een gezondere levensstijl. Tijdens en na een behandeling van kanker is het belangrijk zo gezond mogelijk te leven. Voldoende (buiten) bewegen en veel groente en fruit eten helpen daarbij. Een gezonde levensstijl volhouden kan moeilijk zijn, helemaal als je kanker hebt (gehad).

Sinds vijf jaar tuinieren kankerpatiënten met elkaar in de Toon Tuin onder deskundige leiding van een aantal ervaren tuinders.

Professor Scherder ging in gesprek met de deelnemers over hun leven met kanker en hoe het tuinieren hen hoop en positiviteit geeft. Ook hielp hij mee met het oogsten en het verwerken van de zelf geoogste groente in de soep.  De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke oogstmaaltijd.

De uitzending van de opnamen is in het voorjaar 2024.

 

Standard (Afbeelding)