Overslaan en naar de inhoud gaan
Toon Hermans Huis Ede

Afscheid nemen bestaat niet, dus dat doen we dan ook niet. Wel hebben we in de afgelopen maand ‘tot ziens’ gezegd tegen twee bestuursleden, namelijk Arrien van Prooijen en Eijo Balk, en onze coördinator Regien de Bruyn.  We gaan jullie missen, veel dank voor alles wat jullie voor ons Toon Hermans Huis hebben betekend.

Bestuur

Eijo: ‘Ga zo door met dit mooie werk’

Per 1 augustus heb ik afscheid genomen van het bestuur van het Toon Hermans Huis Ede.            Voordat ik in 2015 aantrad was ik al vele jaren lid van de Raad van Advies.  Zodoende was het Toon Hermans Huis voor mij niet onbekend. Hoewel ik al bekend was met de werkzaamheden van de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis in Ziekenhuis Gelderse Vallei en de enorme impact die dit had op de bezoekers van de polikliniek en de dagbehandeling, ben ik het werk van het Toon Hermans Huis steeds meer gaan waarderen.

Toon Tuin

De afgelopen jaren mocht ik ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Toon Tuin, waarvan Cees van den Heijkant tot zijn onverwachte overlijden een onmisbare trekker was. Inmiddels is de tuin een niet meer weg te denken project van onze organisatie.   

Ook het buddyproject werd opgestart. Een belangrijke wens van het ziekenhuis, waarbij Leny een belangrijke rol speelt. Binnen het bestuur onder leiding van Miranda was er een prima sfeer. De periode rond de rechtszaak, waar we als Toon Hermans Huis in het gelijk zijn gesteld, was een zware tijd, waar we gelukkig sterker zijn uitgekomen. Ook de maandelijkse vergaderingen met het MT verliepen altijd in goede sfeer dankzij de leiding van Regien.    

Ik zal de contacten met het managementteam en het bestuur gaan missen, al is mijn taak binnen het Toon Hermans Huis Ede nog niet geheel afgelopen. We zijn ons aan het oriënteren of we in samenwerking met Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Alliantie Voeding Gelderse Vallei kookworkshops voor onze gasten kunnen organiseren. We hopen dat dat gaat lukken.

Dank voor de fijne samenwerking  met alle vrijwilligers. Hun enthousiasme en inzet zijn bewonderingswaardig. Ga zo door met dit mooie werk voor allen die te maken hebben met kanker.

Eijo Balk

 

Arrien: ‘Het was fijn met elkaar’

Na mooie jaren en een fijne samenwerking met alle bestuursleden ga ik het bestuur verlaten.  Ik denk met veel plezier terug aan de mooie momenten in het Toon Hermans Huis, alle ontwikkelingen, de verhuizing, het benefietconcert, de nieuwjaarsbijeenkomsten en de open dagen. Het was soms ook moeilijk, de corona, ziekte en de verliezen die het Toon Hermans Huis heeft geleden. Toch was het fijn met elkaar. Dank voor het vertrouwen en de samenwerking en veel succes voor iedereen. Ik hoop nog heel veel cliënten de weg naar het Toon Hermans Huis te wijzen.

Hartelijke groet, Arrien van Prooijen - de Jong

 

Regien: ‘Voor de tweede keer met pensioen’

Vanaf mijn 16de had ik gewerkt, vaak in combinatie met een studie. Dus na mijn pensionering niets doen, was onmogelijk voor me. Bij toeval kwam ik terecht op de Open Dag van het Toon Hermans Huis Ede, destijds nog aan de Telefoonweg. Ook al had ik zelf  twee keer kanker gehad, ik had nog nooit van het Toon Hermans Huis Ede gehoord. Het leek me wel wat om daar mijn bijdrage aan te gaan leveren. Aanvankelijk als gastvrouw, gewoon ‘diensten’ draaien.

Al vrij snel werd ik gevraagd coördinator te worden. Gezien mijn leidinggevende ervaring op diverse plekken in de GGZ zei ik daar ja op. Vooral het samenwerken met vrijwilligers heb ik erg fijn gevonden. Mensen die voor hetzelfde doel werken, hun hart op de goede plek hebben. En die vooral positief ingesteld zijn. Die niet met elkaar hoeven te wedijveren. Die gemotiveerd zijn.

Bovendien was het vaak heel gezellig samenwerken. Ook soms met veel verdriet met name na het overlijden van diverse collega’s. En natuurlijk in het bijzonder mijn maatje Cees. Dat viel ons allen heel zwaar.

Maar ook het omgaan met onze gasten heb ik als heel fijn en mooi ervaren. Mensen geraakt door kanker die bij ons een luisterend oor komen halen, die vaak zeer open en eerlijk over hun situatie kunnen praten. Daarvoor doen we het. Maar ook daar hebben we soms met veel verdriet gasten moeten loslaten, die niet meer genazen van kanker. De samenwerking met collega-coördinatoren was zeker de laatste jaren zeer constructief. Echt een team dat er samen voor staat.

Na 10 jaar heb ik het gevoel dat het genoeg is! Dat ik meer ruimte en tijd voor mezelf wil. Niet meer elke dinsdag en woensdag gebonden zijn. En niet steeds mails en appjes beantwoorden. Geen rooster meer maken. Niet meer nadenken over de toekomst van het Toon Hermans Huis.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het MT dat met elkaar en het bestuur goed aan kan. Zeker zal ik het ook missen, de gasten,  de fijne gesprekken, de collega’s, de gezelligheid enzovoort.  Maar het is nu toch echt af voor mij. Ik wens alle betrokkenen bij het Toon Hermans Huis alle goeds toe en bedank iedereen van harte voor de fijne samenwerking en het vertrouwen dat er was.

Regien de Bruyn

 Regien