Activiteitenkalender

7 maart 2020 12.00 uur - 16.00 uur
"Open Huis "
Maandag 23 en 30 maart
"Twee creatieve workshops in maart"
5 januari tot en met 29 maart 2020
"Expositie Salman Ezzammoury: Metamorfose van Ede"
Eerste vrijdag van de maand
"Spelletjesinloop"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Tuinieren in onze Toon Tuin"

Uitreiking cheque RopaRun

Hospice Bennekom, de afdeling oncologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei en ons Toon Hermans Huis ontvingen woensdag 24 mei een cheque van in totaal 38.000 euro uit handen van wethouder Johan Weijland. De brandweer van Ede won dit geld met haar bijdrage aan de RopaRun in 2015 en 2016. De RopaRun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Hierbij leveren de deelnemers een sportieve prestatie waarmee ze geld ophalen voor mensen met kanker.

In 2016 was Ede opnieuw doorkomstplaats van de RopaRun op de route van Hamburg naar Rotterdam. De verzorgings- en doorkomstpost was de brandweerkazerne. Daar werden de estafettelopers, hun begeleiders en publiek ontvangen door de brandweer Ede.  De organisatie van de RopaRun maakt altijd een ranglijst van leukste doorkomstplaatsen. Ede viel, voor het vierde jaar op rij, in de prijzen. Dit jaar krijgt de brandweerkazerne de tweede prijs. Dit is een bedrag van 25.000 euro te besteden aan een goed doel. Daarnaast werd de prijs van vorig jaar van 13.000 euro uitgereikt. De brandweer heeft gekozen voor Hospice Bennekom, de afdeling oncologie van het ziekenhuis en het Toon Hermans Huis Ede.

Ook dit jaar is er een doorkomst van de RopaRun door Ede. En opnieuw gaat de brandweer Ede een doorkomst- en verzorgingspost inrichten. De lopers zullen in de nacht van zondag 4 juni en maandag 5 juni doorkomen. Publiek is van harte welkom.