Overslaan en naar de inhoud gaan
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Alweer bijna een jaar geleden is het Toon Hermans Huis Ede begonnen met het werven van vrijwilligers zodat we, net als in ons Toon Hermans Huis zelf, ook in het nieuwe Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) voor u aanwezig kunnen zijn. Op woensdag 30 oktober 2013 was het eindelijk zover.

Bijna alle nieuwe vrijwilligers van ons Toon Hermans Huis, zo’n 45 dames en 1 heer, mochten een kijkje nemen op hun toekomstige werkplek. Nadat we in de grote nieuwe hal van het ziekenhuis hadden verzameld namen we de lift naar de eerste verdieping waar onze vrijwilligers werden ontvangen met koffie, thee en een koekje.

Petra Edelman, zorgmanager ZGV, heette allen welkom. Zij gaf tekst en uitleg over hoe zij de toekomstige werkzaamheden van de vrijwilligers ziet. Zij vertelde ook dat het ziekenhuis heel trots is op het nieuwe Oncologisch Centrum. Het zou wennen worden voor eenieder, niet alleen voor de nieuwe vrijwilligers maar ook voor het personeel van het ziekenhuis dat er gaat werken. Tevens maakten we kennis met Marieke Hartsuiker, de coördinator van alle vrijwilligers ZGV.

In een korte vragensessie bleek dat er nog niet op elke vraag een antwoord was. De eerste tijd zal eenieder zijn plekje en zijn bezigheden moeten vinden.

Met een rondleiding door het nieuwe centrum, kleurstelling wit met paarse accenten en veel glas, werd de kennismaking met de nieuwe werkplek afgesloten.