Overslaan en naar de inhoud gaan

“Na een koorochtend ga ik met een fijn gevoel naar huis”, antwoordt Hanny van de Kooij op de vraag wat het koor haar brengt. Ons koor ‘Zingen voor je Leven’ zingt elke even week op dinsdagochtend.

Hanny  (74) zingt sinds 2019 met de groep die op de ochtend dat we haar spreken zo’n 25 deelnemers telt. Zij wordt behandeld tegen borstkanker met uitzaaiingen en krijgt elke 3 weken een infuus. Toen zij van ons koor hoorde, ging ze een keer op proef en is gelijk gebleven.

“Natuurlijk spreken we hier over kanker, maar vooral ook over leven. We zijn dan ook met lotgenoten. Ik wil blijven zingen zolang ik kan.”

In deze tijd werkt het koor, onder leiding van dirigente Frohmut Knie, aan lenteliedjes. “Ze zijn wel wat moeilijker, maar dat is goed voor je hersenen. Zingen heeft ook iets meditatiefs. We hebben veel plezier met elkaar. En als er iets misgaat, hebben we helemaal veel lol. Ik noem het dan ook weleens een koor met een lach en een traan. Voor ons is het een uitlaatklep en daarom kan ik het iedereen aanbevelen. Ook al ben je niet zo goed bij stem, het geeft je heel veel energie.”