Overslaan en naar de inhoud gaan
Schilderij levert veel op

Op 1 en 2 september ging team Toontje Hoger de Mont Ventoux op, wandelend, hardlopend of per fiets. Het was zwaar, de 26 kilometer lange beklimming van die berg van 1910 meter, waar op de laatste zes kilometer geen enkele boom meer staat. En dan is het best afzien, in de hitte, terwijl het stijgingspercentage hoog is en er steeds wéér een bocht blijkt te zijn terwijl je de hele tijd de karakteristieke toren op de top in het oog hebt.

Maar alle teamleden hebben het gered, sommige relatief gemakkelijk, andere op hun tandvlees, vanwege een blessure. Daarnaast waren er vele enthousiaste fans op de top aanwezig, die in de ongenaakbare zon iedereen stonden aan te moedigen. Teamcaptain John Hermeling is niet alleen trots op de sportieve prestatie van Team Toontje Hoger, maar ook op het met elkaar bijeenbrengen van een prachtig bedrag . Adri, Annette, Arjen, Christine, Els, Frans, Gerard, Helmy, Ida, Ingrid, Ivo, Jacqueline, Jan, Janette, John, John, Joke, Jules, Loes, Marc, Marrie, Regien, Ria, Robert, Romy, Sven, Theo, Thirza, Tineke, Tobias en Yvonne leverden allen een bijdrage. Ze stonden op de Heideweek, met Ventoux-wijn en zelfgemaakte kaarten. Ze gingen met de collectebus rond, stonden met tweedehands spullen op de rommelmarkt in Achterberg. Ze vroegen familie, vrienden, kennissen en hun hele netwerk om hen financieel te ondersteunen. Zo is tot nu toe al ruim 35.000 euro verdiend en dat is fantastisch! Zestig procent gaat naar het KWF en veertig procent is voor het Toon Hermans Huis.

Onderdeel van het bijeengebrachte bedrag kwam op naam van kunstenares Henrike van der Kraats, die elke dinsdagmiddag schilderles geeft op het Toon Hermans Huis. Haar schilderij was de afgelopen maanden bij Cultura te bewonderen en op dat doek kon geboden worden. Het hoogste bod van 300 euro is van Marieke Bloo, die nu de gelukkige nieuwe eigenares is van ‘ En nu nog bloemen’. “Ik ben er heel blij mee”, laat ze weten. “Het schilderij krijgt een mooie plek in ons huis of in mijn praktijk. Daarnaast vind ik het fijn dat ik op deze wijze het Toon Hermans Huis steun.”

Uiteraard is het bedrag zeer welkom. Omdat THHE geen subsidies ontvangt, is het afhankelijk van sponsors en donaties. Nog tot half oktober loopt de Mont Ventoux-teller door. Geld overmaken kan dus nog steeds, via www.grootverzettegenkanker.nl/teamtoontjehogertoonhermanshuisede.

Marieke Bloo (links) is enthousiast over haar schilderij dat door Henrike van de Kraats (rechts) gemaakt is. In het midden vier teamleden van Toontje Hoger, Marrie, Ria, Regien en John (Foto: Janette van de Scheur).