Overslaan en naar de inhoud gaan

Februari 2024

Het Toon Hermans Huis wil zo  laagdrempelig mogelijk zijn en doet dit o.a. door diensten en activiteiten zoveel mogelijk gratis of tegen kostprijs aan te bieden. Dankzij subsidie  van de gemeente Ede maar ook door donaties  van particulieren, bedrijven  en organisaties kunnen wij vasthouden aan dit principe. Van particulieren ontvingen wij in 2023 in totaal  ruim 300 euro.

Van Steunfonds Alle Hens aan Dek ontvingen wij maar liefst 1900 euro: de helft van opbrengsten van de actie Oude Kassa.

Allen hartelijk dank voor de steun!

Verder hebben wij op 5 oktober 2023 deelgenomen aan de Beursvloer Ede. Hier krijgen maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van menskracht, expertise, materialen en middelen worden door het bedrijfsleven opgelost. Verenigingen en stichtingen bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun vereniging en die matcht met het betreffende bedrijf.

Het Toon Hermans Huis Ede had dit keer maar liefst 3 matches: Xantion ondersteunt ons inmiddels met de ICT: we stappen over op een ander mailprogramma en gaan werken in de cloud. Ook na de opstartfase kunnen we op ondersteuning van Xantion blijven rekenen. Flowmotive heeft ons geholpen bij het opstellen van een communicatieplan en 4Cee B.V. helpt bij de herinrichting van de huiskamer.

Super bedankt allemaal voor het gulle aanbod en de prettige samenwerking! Zo goed om te merken dat zoveel mensen ons een warm hart toedragen!  

September 2022

Gelukkig, ook in deze nieuwsbrief kunnen wij weer een gulle gever bedanken voor zijn of haar donatie aan ons Toon Hermans Huis. In de afgelopen maanden ontvingen wij meerdere donaties van collectes die gehouden zijn in Kerkelijk Centrum Emmaus. Bijzonder dat jullie aan ons blijven denken!

Januari 2022

Heel regelmatig worden wij in ons Toon Hermans Huis verrast met donaties. Groot en klein, ze zijn allemaal even welkom.

Zo kregen wij van een lieve familie schilderspullen voor onze schildergroep Lijn en Kleur. Het IPSO maakte ruim 250 euro over, een bedrag dat Evelien van der Werff voor ons bij elkaar had gefietst. Ook kregen wij een kerstgift van Bruil Groep van maar liefst 1000 euro. Een prachtig bedrag en dit was zeker niet de eerste keer. Ook Kerkelijk Centrum Emmaus collecteert  regelmatig voor ons en maakt dan een leuk bedrag aan ons over. En tot slot een groot dankjewel aan al die lieve particulieren die we hier niet bij naam zullen noemen maar ons telkens weer een warm hart toedragen en een donatie aan ons Toon Hermans Huis  overmaken. Veel dank aan jullie, het wordt enorm gewaardeerd door ons én onze gasten! Dankzij jullie is het mogelijk om activiteiten te blijven organiseren voor ieder die geraakt wordt door kanker en wel een beetje ondersteuning kan gebruiken.  Veel dank!

 Januari 2021

Waar zouden we toch zijn zonder onze sponsoren en donateurs. Mensen die ons inloophuis een warm hart toedragen. Ook in 2020 bent u ons gelukkig niet vergeten.  In het laatste kwartaal van 2020  maakte Bruil wederom een prachtige donatie van 1000 euro aan ons over. Dit doet Bruil al jaren en wij zijn dan ook erg blij met deze gulle gift.

Ook een speciaal dankjewel voor de Rotary Club Ede-Hoekelum. Zij hebben ons in 2020 geholpen met het opzetten van de stichting Vrienden van het Toon Hermans Huis. Daarnaast hebben zij aan het eind van het jaar ook nog een prachtige donatie aan onze kersverse stichting gedaan. Maar liefst 5000 euro werd er gestort. Veel dank voor deze prettige samenwerking en de donatie aan alle leden van Rotary Club Ede-Hoekelum.

 September 2020

Heeft u hem al zien hangen? Het is blauw, zo’n 4 meter breed en 2,5 meter hoog en we hebben er niets voor hoeven betalen. We hebben een nieuw gordijn in de hal! Gratis en voor niets. Gemaakt en geleverd door De Zoom Gordijnatelier aan de Darwinstraat 21 in Ede en Velthuis Vloer en raamdecoratie op de Bellestein 85 in Ede. We zijn heel blij met dit gezamenlijke geschenk! Hartelijk dank hiervoor.

Ook hebben wij alweer een prachtige donatie mogen ontvangen van de Zendingskerk Ermelo. Zij hebben afgelopen maand een bedrag van maar liefst 589,70 euro overgemaakt.  Zo fijn dat u weer aan ons inloophuis dacht!

Februari 2020

Donderdag 13 februari zijn onze vrijwilligers geweldig verrast met een heerlijk diner dat werd aangeboden door Astrid van Doorn, een van de bezoekers van het Oncologisch Centrum.

Astrid vertelt waarom zij dit etentje had georganiseerd: “Met heel veel plezier heb ik de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis ontvangen in onze brasserie voor een diner met elkaar. Ik wilde ze tijdens deze avond graag vertellen dat ik hun werk zeer waardeer. Tijdens mijn met stress gevulde bezoeken in het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei zorgde deze groep mensen voor een stukje ontspanning tijdens het wachten. Toen ik hoorde wat ze allemaal doen, buddy zijn en ondersteuning bieden aan mensen met kanker dacht ik, dit is geweldig! Mijn boodschap is dan ook: ga vooral door!” Astrid en collega’s, jullie hebben ons enorm verwend. Een groot compliment voor de organisatie! Het is een prachtige avond geworden om op terug te kijken. Nogmaals bedankt namens al onze vrijwilligers!
 

December 2019

December was een maand vol verrassingen.  Thea Veldhuizen, één van de kunstenaressen die vorig jaar bij ons exposeerde, heeft één van haar werken aan ons inloophuis geschonken. Het schilderij ‘The Circle of Life’ prijkt nu in onze woonkamer. Nogmaals bedankt!

Al onze vrijwilligers, en dat zijn er toch bijna honderd, kregen zomaar een verwenpakketje met thee en chocolade van één van de bezoekers van het Oncologisch Centrum. “Omdat ik het werk van de vrijwilligers in het Oncologisch Centrum zo waardeer”, zei Astrid toen ze de goedgevulde houten kistjes af kwam geven in ons inloophuis. “Ze zijn mij in het verleden enorm tot steun geweest en daarom verdienen ze dit.” Wat een lief gebaar! Nogmaals dankjewel Astrid! 

Hanneke Frijlink en Barbara Fierink, beiden van Kiwanis-Ede, speelden begin december voor Sinterklaas door een gigantische hoeveelheid nieuwe knutselspullen, spelletjes en zelfs een  cd-speler met kindercd’s te schenken aan Toon Tovenaars Kinderinloop. Wat een geweldige verrassing, heel hartelijk dank hiervoor!

Tijdens het bezoek aan televisieprogramma ‘Kerst vier je samen’ van TV Gelderland werden onze coördinator Regien en gast Annelies verrast met twee prachtige pakketten vol schilderspullen. Onze cursisten van Lijn en Kleur hebben ze dankbaar in ontvangst genomen.

En dan zijn er nog financiële verrassingen, zoals donaties van particulieren die ons inloophuis een warm hart toedragen, bijvoorbeeld een geweldige oliebollenactie die 177 euro opbracht. Veel dank dat u ons Toon Hermans Huis telkens weer steunt. Als laatste, maar zeker niet het minste, een groot dankjewel aan ons Koor Zingen voor je Leven, we kregen in december 250 euro op onze rekening gestort, en Bruil voor de prachtige donatie van maar liefst 1000 euro.
 

September 2019

We hebben het al vaak gezegd, maar  wat zouden we toch zonder onze sponsoren en donateurs moeten. Bedrijven en winkels die ons een warm hart toe dragen, kerken die hun collecte aan ons schenken en particulieren die zomaar donaties doen. Ook de afgelopen maanden werden wij weer blij verrast.

De Zendingskerk in Ermelo heeft een collecte voor ons gehouden en maar liefst 544,58 euro aan ons overgemaakt.

Ook kregen wij bezoek van een heel vriendelijke meneer die graag een mooie schenking wilde doen. Na een gesprek met een van onze vrijwilligers maakte hij de volgende dag direct 500 euro aan ons over. Wat zijn wij dankbaar voor dit soort giften! Wat fijn dat u er voor ons bent zodat wij er kunnen zijn voor onze gasten!

Kijk nou wat een mooie cheque onze coördinator Regien van Ans van der Laan overhandigd heeft gekregen. Ans, Voetreflex Ede, werkt elk jaar belangeloos mee aan ons Open Huis. Dit doet zij al vier jaar. Ook werkt Ans bij BDO en heeft daar bij het MVO gevraagd om een donatie voor ons inloophuis. Gewelig Ans, hartelijk dank!
 

Mei 2019

Gelukkig mogen wij ook deze nieuwsbrief weer een aantal gulle gevers bedanken. Diverse particulieren hebben een schenking gedaan.

De Diaconie van de Protestantse Gemeente Veenendaal schonk ons 500 euro en de Protestantse Wijkgemeente Noord 275,67 euro.

Ook de Oude Kassa  heeft weer aan ons gedacht. Wij kregen afgelopen maand maar liefst 1500 euro gestort. Geweldig bedankt allemaal!

Een speciale vermelding geven wij ook graag aan Teus Evertsen. Teus heeft onze Toon Tuin een kas geschonken. Wat een geweldig cadeau, daar zullen onze tuinders veel plezier aan beleven. Bedankt Teus!
 

Januari 2019

Wat heeft u ons weer verrast in de afgelopen maanden. Wij zetten u dan ook graag even in het zonnetje.

Bij de opening van ons inloophuis in De Open Hof hebben wij een prachtige bijdrage gehad van beheerders Hans en Lyda.

Ook onze gast Adri verraste ons deze dag met twee prachtige bloemstukken voor onze huiskamer.

We hebben twee anonieme schenkingen ontvangen. Wij zouden u graag persoonlijk bedanken, maar hebben helaas geen gegevens van u kunnen achterhalen.

Ook kregen wij een  prachtige bijdrage van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Ede, van De Ruiter Uitvaartzorg en van Bruil.

En wij mochten de collectebus die bij Restore staat weer komen leegmaken wat zoals altijd weer een mooi bedrag opleverde.

En tenslotte een diepe buiging voor alle brugklassers van Het Streek die zo’n mooi bedrag ophaalden! Super gedaan kanjers!

 

September 2018

Het ROC A12 heeft een ter afsluiting van het schooljaar een inzameling voor ons Toon Hermans Huis gehouden en het mooie bedrag van 100 euro overgemaakt!

Super ROC A12!
 

Juli/augustus 2018

Wat zijn we toch blij met alle particulieren, bedrijven en organisaties die ons steunen. Voor onze verhuizing naar De Open Hof hebben wij diverse schildermaterialen gekregen van Weijman Schilderwerken om ons inloophuis een frisse opknapbeurt te geven. Mondial Waaijenberg Verhuizers stelde een verhuiswagen met chauffeur ter beschikking om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Smaakstad Ede heeft ons een subsidie gegeven van 1100 euro om ons project Toon Tuin te kunnen starten.

Ook hebben wij een prachtige donatie van de familie van een gast gekregen. En het ROC in Ede heeft een veiling gehouden die het mooie bedrag van 100 euro opbracht. Het is ontroerend hoe vaak er aan ons inloophuis wordt gedacht. Dankzij uw bijdrages kunnen wij een hoop mooie dingen voor onze gasten doen.
 

Juni 2018

1 juni aanstaande verhuizen wij naar De Open Hof aan de Hoflaan 2 in Ede. Deze verhuizing wordt kosteloos gedaan door Mondial Waaijenberg Verhuizers uit Ede.

Uiteraard zijn wij https://waaijenberg.nl hier heel dankbaar voor!
 

Mei 2018

In het afgelopen kwartaal kregen we van het Aeres, vroeger het Groenhorst College, vier kweektafels geschonken voor ons moestuinproject de Toon Tuin. 

BM Koeriers maakte een bedrag van 200 euro naar ons Toon Hermans Huis over. Het prijzengeld dat zij hadden gewonnen bij de Heideoptocht. Wat een verrassing was dat!

De Protestantse Gemeente Veenendaal collecteerde voor ons en verraste ons met 500 euro. Wat geweldig dat u weer aan ons gedacht heeft!

En dat geldt ook voor De Oude Kassa in Veenendaal. De Goede Doelen winkel  steunt ons al jaren en schonk ons in maart maar liefst 1700 euro. 


Januari 2018

In januari hebben wij een high tea gehouden voor onze vrijwilligers.

Drukkerij van Eden heeft kalenders voor ons gedrukt die wij als cadeautje aan onze vrijwilligers mochten schenken

Dineke van Taartendoos heeft een workshop cupcakes versieren gegeven die deels gesponsord was. Hartelijk dank!
 

December 2017

In het laatste kwartaal van 2017 vierden wij het vijftienjarig bestaan van onze stichting en dat feest werd bijna geheel mogelijk gemaakt door donateurs en sponsoren.

Restaurant Klein Zwitserland zorgde voor de bediening, Restaurant Vroeger zorgde voor de hapjes, De Compaen schonk een bedrag voor drankjes en Mekelenkamp leverde planten voor een gezellige aankleding. We hadden een anonieme sponsor die het Toon Concert voor ons heeft betaald. Teskwik sponsorde de cadeautjes voor onze gasten en vrijwilligers, bloemsierkunst Daan Meurs schonk ons bloemen voor onze sprekers en niet te vergeten Van den Bosch Vastgoed. Zij stelden de grote ruimte naast ons inloophuis ter beschikking, zodat we genoeg ruimte hadden om iedereen te ontvangen. Ook kregen we veel bloemen en donaties.

Een speciale vermelding voor Bouwbedrijf Kreeft, een sponsor van het eerste uur, is wel op zijn plaats. Ook nu konden wij weer op de steun van dit Edese bouwbedrijf rekenen.

En er was meer. Van der Scheur kantoor– en bedrijfsmeubelen schonk ons een kast, Kringloopwinkel Bromtol in Bennekom brengt ons maandelijks de niet verkochte tweedehands kleding en uit de kerstactie die Opella voor ons heeft gehouden, is het mooie bedrag van 118 euro gekomen.
 

November 2017

Vereniging voor EHBO De Samaritaan heeft ons deze maand een prachtige cheque ter waarde van 250 euro geschonken. Super!
 

Augustus 2017

Een gast heeft de schilderspullen van haar overleden moeder aan ons gedoneerd. Wat een lief gebaar.
 

Juni 2017

Kerkelijk Centrum Emmaus heeft de opbrengst van de collecte aan ons inloophuis gedoneerd. Alweer. € 155,87
 

Mei 2017

Stichting Idee in Uitvoering heeft 1000 euro geschonken die wij mochten besteden aan deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers.

De Oude Kassa in Veenendaal heeft alweer een donatie gedaan. Dit keer was het maar liefst 1850 euro.

Arehbo heeft de aanschaf van een AED deels gesponsord. Gerrit van de Goor, bedankt.

Malkander heeft bijgedragen aan een opleiding ter deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers, super.

En tot slot is er deze maand een bedrag van 660 euro overgemaakt door Vergroot de Hoop. Dit was de opbrengst van het taxussnoeisel.
 

Maart 2017

Een gast schonk de schilderspullen van haar overleden vader aan onze Teken- en Schilderclub Lijn en Kleur. Wat een prachtig gebaar.

Mr. Bojangels heeft de lunch ter gelegenheid van ons Open Huis gesponsord. Mark Geerts, de broodjes waren heerlijk.

Roy's Bloemen sponsorde een deel van de aanschaf van de rozen die wij ter gelegenheid van ons Open Huis hebben uitgedeeld. Marian Visser, bedankt hiervoor.

En weer hebben wij een lieve donatie ontvangen. Een gulle gever uit Ede doneert maandelijks een bedrag van 25 euro op onze rekening.
 

Februari 2017

Deze maand hebben wij een donatie van 100 euro ontvangen van twee gasten, uiteraard hebben wij hen hier hartelijk voor bedankt!
 

Januari 2017

Wij bedanken alle adverteerders die het mogelijk hebben gemaakt dat wij ons eigen magazine konden uitgeven.

Kerkelijk Centrum Emmaüs en de Gereformeerde Kerk Lunteren doneerden hun collecte aan ons. Hartelijk dank hiervoor!
 

November 2016

Zaterdag 12 november werd een cheque ter waarde van 20.000 euro overhandigd door de leden van Team Toontje Hoger. Deze cheque hadden zij samen bij elkaar gebracht met de beklimming van de Mont Ventoux.

Meer lezen over deze geweldige actie? Kijk dan op: http://www.toonhermanshuisede.nl/nieuws/toon-hermans-huis-ede-naar-zuid-...
 

Oktober 2016

In oktober werd in Het Oude Politiebureau de eerste JCI Ede pubquiz georganiseerd. De opbrengst van deze avond, 1450 euro, is geschonken aan 2 goede doelen: ons Toon Hermanshuis Ede en voor de sponsorloop Compassion Muskathlon in Uganda waar JCI-lid Erik Dekker aan deelneemt. 

De organisatoren, John Pardon, Rutger Wetsteijn, Bram Rijkers en Henk van de Ruitenbeek, kijken er met een positief gevoel op terug. ,,De opkomst was boven verwachting. Er was ruimte om te netwerken en de sfeer was gezellig. De locatie had ook een belangrijk aandeel in het succes.''

22 teams beantwoordden tijdens de pubquiz vragen over oa. nieuws, muziek en ‘raad de plaat’. Na acht rondes kon de winnaar bekend worden gemaakt: Domicilie Wizkis. Leuk detail is dat Erik Dekker, voor wie een deel van de opbrengst bestemd was, onderdeel was van dit team. Gezien het enthousiasme bij de deelnemers en de mooie opbrengst voor de goede doelen, is de kans groot dat er een 2e editie wordt georganiseerd.   
 

September 2016

In het afgelopen kwartaal mochten wij weer een aantal donaties ontvangen van mensen die ons inloophuis een warm hart toedragen.

Een speciaal dankjwel voor Goede Doelen winkel De Oude Kassa uit Veenendaal. Zij maakten het geweldige bedrag van 1100 euro naar ons over. Fantastisch dat wij ook nu weer op u mochten rekenen.
 

Mei 2016

Waar zouden we toch zijn zonder onze sponsoren. Ook nu mochten we weer rekenen op een aantal mensen die ons inloophuis een warm hart toe dragen. Zoals u wellicht weet ontvangen wij geen subsidie en zijn daardoor volledig aangewezen op financiering uit giften en donaties van instellingen, bedrijven en particulieren. Gelukkig zijn er particulieren die maandelijks of jaarlijks een bedrag op onze rekening storten. Een periodieke schenking geeft het voortbestaan van ons Toon Hermans Huis immers meer zekerheid.

In de afgelopen maanden plaatste het Schaffelaartje een kistje op hun toonbank waar klanten hun wisselgeld in konden stoppen. Blond Amsterdam deed net als vorig jaar een mooie donatie, evenals REB Amsterdam en de Vrijzinnige geloofsgemeenschap Ede. Van der Scheur Kantoor- en bedrijfsmeubelen schonk ons eind vorig jaar twee kasten en onlangs mochten we twee tafels en een transportwagen in ontvangst nemen. Geweldig dat jullie aan ons denken! Bedankt allemaal.
 

Januari 2016

Ons Toon Hermans Huis Ede heeft woensdag 6 januari 2016 namens de inwoners van de gemeente Ede en Wageningen een flink geldbedrag ontvangen. Het is de opbrengst van de succesvolle actie ‘Vergroot de Hoop en verklein de kanker’, waarbij mensen snoeiafval inzamelden van de Taxus Baccata-haag.

In Ede en Wageningen werd in de zomer van 2015 maar liefst 36,25 kuub taxustwijgen ingezameld bij de afvalbrengstations in hun gemeente. De baccatine in de jonge twijgen is een belangrijke grondstof die wordt gebruikt bij chemotherapie. De opbrengst van de snoeiactie in Ede en Wageningen is goed voor ruim 36 chemokuren. Voor elke ingezamelde kuub taxussnoeisel doneerde Vergroot de Hoop bovendien 50 euro aan een kankergerelateerd goed doel. Voor gemeente Ede en Wageningen kwam het totaalbedrag op 1787,50 euro

Namens de gemeenten Wageningen, Ede en ACV heeft wethouder Leon Meijer van Ede een cheque overhandigd aan Ries Beeuwkes, voorzitter, en Regien de Bruyn, coördinator van ons Toon Hermans Huis Ede. Omdat de actie zo succesvol was, zullen beide gemeenten volgend jaar opnieuw meedoen aan de jaarlijkse taxusactie.
 

December 2015

Misschien heeft u het al zien hangen. Het vrolijk gekleurde kunstwerk tegen de muur bij de ingang van ons Toon Hermans Huis. Om iedereen die ons inloophuis een warm hart toedraagt op een speciale manier te bedanken voor zijn of haar steun zijn op deze muur ballonnen geschilderd die voorzien zijn van de namen van onze sponsoren en donateurs.

“Als een ballonnetje dat danst in de wind aan een draadje in de zon”,  zong Toon Hermans al lang voordat ons Toon Hermans Huis werd opgericht. Dit vrolijke lied staat ook nu nog symbool voor vreugde, lucht en ruimte. En dat is precies wat wij aan onze gasten willen geven. U als sponsor helpt ons daarbij. Dankzij u kunnen wij er zijn voor iedereen die dat nodig heeft en hebben wij de mogelijkheid om activiteiten voor onze gasten te organiseren.

Ook in het laatste deel van 2015 mochten wij weer op een groot aantal sponsors rekenen. Van de Scheur Kantoor- en bedrijfsmeubelen heeft ons gratis twee kasten aangeboden waar wij heel blij mee zijn. Schipper Ede heeft kosteloos de cilinders in de sloten van onze parkeerplaatsen vervangen, geweldig.

De collecte van Kerkelijk Centrum Emmaüs heeft een bedrag van maarliefst 523,47 euro opgebracht. Bedankt dat uw collecte alweer voor ons bestemd was.  De kerstpresentjes voor onze vrijwilligers werden deels gesponsord door Tuincentrum Van de Lagemaat en Leny Oosterbaan schonk spontaan de opbrengst van 65 euro van het jaarlijkse oliebollenfeest voor haar vrienden aan ons inloophuis. Arehbo Service en advies heeft ervoor gezorgd dat onze EHBO trommel gratis gevuld werd en de vrienden van een thuisbridgegroep hebben het afgelopen jaar 150 euro bij elkaar gebridged en dit gespaarde bedrag aan ons overgemaakt. "Omdat wij vinden dat jullie goed werk verrichten", stond erbij. Nou beste sponsoren en donateurs, dat konden wij niet zonder jullie, dus BEDANKT!
 

September 2015

Geweldig! De pannenkoekenactie van Pannenkoekenhuis De Langenberg voor ons Toon Hermans Huis heeft het fantastische bedrag van 670,40 euro opgebracht. Wij bedanken bedrijfsleider Jan Ruisch dan ook heel hartelijk!
 

September 2015

Een speciaal dank je wel gaat ook uit naar onze onderburen van Repro Mercurius. Broers Erik en Rini van Ernst: geweldig dat wij altijd op jullie kunnen rekenen. Jullie zijn voor ons van onschatbare waarde. 
 

Augustus 2015

Tijdens Festival Pure Passie drukte één van de bezoekers onze coördinator zomaar 18 volle Perla spaarkaarten in de hand wat ons toch maar mooi 36 euro korting op de boodschappen bij Albert Heijn geeft.
 

Juli 2015

Gorvita Woninginrichting & Projectinrichting Ede sponsorde ons een rails zodat wij de schilderijen in ons inloophuis voortaan nog mooier kunnen exposeren! Bedankt Gorvita!
 

Juli 2015

De Diaconie Noorder Kerk heeft ons deze maand het geweldig bedrag van 750 euro geschonken. Uiteraard willen wij de Noorder Kerk wijkgemeente hiervoor hartelijk bedanken!
 

Mei 2015

Als een ballon, een ballon, een ballonnetje

“Als een ballonnetje dat danst in de wind aan een draadje in de zon”,  zong Toon Hermans al lang voordat ons Toon Hermans Huis werd opgericht. Dit vrolijke lied staat ook nu nog symbool voor vreugde, lucht en ruimte. En dat is precies wat wij aan onze gasten willen geven.

Onze sponsoren en donateurs geven ons deze lucht. Dankzij hen kunnen wij er zijn voor iedereen die dat nodig heeft en hebben wij de mogelijkheid om activiteiten voor onze gasten te organiseren.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een kunstwerk om iedereen die ons inloophuis een warm hart toedraagt op een speciale manier te bedanken voor zijn of haar steun. Op  een muur in ons inloophuis worden ballonnen geschilderd. Deze ballonnen, voorzien van de namen van onze sponsoren en donateurs, zijn met een draad aan ons Toon Hermans Huis verbonden en tillen ons naar grote hoogte. Dankzij hen kunnen wij onze gasten lucht en ruimte blijven geven. "Als een ballonnetje dat danst in de wind aan een draadje in de zon.”
 

April 2015

Ook aan het begin van dit jaar mochten wij weer rekenen op de sponsoring van een aantal Edese bedrijven.

Van de Scheur Kantoormeubelen en bedrijfsmeubelen heeft ons een tafel geschonken

van Permar WS kregen we een aantal schildersezels voor onze Teken- en schilderclub Lijn en Kleur

Stichting Idee in Uitvoering schonk ons een bijdrage om de documentaire Licht van Tabor te kunnen vertonen

Dankzij de plantenbakken van Kuntsplantenwinkel Mekelenkamp ziet ons inloophuis er weer gezellig uit.

De Basisgemeenschap heeft voor ons gecollecteerd en ons het moooie bedrag van 200 euro geschonken

Via het Steunfonds Alle Hens aan Dek hebben we de helft van de opbrengst van goede doelen winkel De Oude Kassa uit Veenendaal ontvangen. Een geweldig bedrag van 1900 euro.

Bedankt allemaal!
 

Maart 2015

25 Maart was het zover: de avond van het Groot Edes Dictee, voor de vijfde maal georganiseerd door de Rotaryclub Ede. Het organisatiecomité van de Rotary had deze avond perfect voorbereid en de gemeente had wederom het gemeentehuis en de raadszaal ter beschikking gesteld om dit evenement te ondersteunen. Een leuke en spannende avond.  Spannend voor de schrijvers en spannend vanwege de opbrengst, want om dit laatste ging het uiteindelijk.

De Rotaryclub Ede heeft dit jaar het Toon Hermans Huis Ede tot het goede doel gekozen. Ruim negentig mensen schreven mee aan het dictee dat gemaakt was door Jeroen Siebelink.  Ook heel wat vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Ede zijn deze uitdaging aangegaan. Menig zweetdruppeltje werd geplengd en zuchten werden geslaakt, want het dictee was niet gemakkelijk voor de meeste schrijvers.  De sfeer was opperbest. Tijdens het nakijken van de dictees werden alle gasten vermaakt met 'taalspelletjes' en kreeg het Toon Hermans Huis Ede de gelegenheid zich te presenteren. Burgemeester Cees van der Knaap mocht de prijzen aan de beste schrijvers uitreiken en toen kwam het moment van de onthulling van het bedrag waar al deze schrijvers zich voor hadden laten sponsoren:  het geweldige bedrag van  € 10.500,00!!!

Het bestuur van het Toon Hermans Huis Ede is ontzettend blij met deze opbrengst;  een opbrengst die ten goede zal komen aan de kwaliteit van de steun die wij onze gasten bieden. Met grote dank aan de Rotaryclub Ede.

 

December 2014

Van restore Kringlop Ede mochten wij in de feestelijke decembermaand twee kerstbomen en kerstversiering in ontvangst nemen. Ons Toon Hermans Huis zag er hierdoor warm en gezellig uit. Bedankt Restore!
 

November 2014

Ook Kerkelijkcentrum Emmaüs wordt bijzonder bedankt. De collecte die voor ons werd gehouden heeft een bedrag van 1100 euro opgebracht. Voor dit bedrag hebben wij een goede computer met alle toebehoren kunnen aanschaffen. Geweldig!
 

September 2014

Voor de tiende keer op rij is door het Edese Bouwbedrijf Kreeft een sportief evenement georganiseerd, waarbij netwerken, sporten en fundraising samenkomen.

Op dinsdag 16 september was de accommodatie van de Wageningse Roeivereniging Argo het middelpunt van bedrijvigheid. In totaal hebben 65 relaties van het Edese bedrijf deelgenomen aan deze dag, die daarbij werden getrakteerd op prachtig nazomerweer.

Het ene deel van de groep heeft kunnen genieten van een fraaie wandeltocht rond de Grift en de Grebbeberg in Rhenen, het andere deel heeft op de racefiets onder andere de Posbank bij Rheden bezocht. Rond 16.00 uur waren alle deelnemers weer terug in Wageningen.

Hier werd door de directie van Bouwbedrijf Kreeft aan vertegenwoordigers van een aantal regionale goede doelen de opbrengst van deze sportieve dag overhandigd.

Maar liefst vier cheques van ieder € 2.500 werden onder toeziend oog van wethouder Michiel Uitdehaag van de Gemeente Wageningen namens de organisatie van de “Kreeft Hike & Bike” uitgereikt door Dirk Jan van den Brink en Marten Kreeft.  

Dit keer werden ons Toon Hermans Huis Ede, Inloopcentrum Meet- in uit Ede, Stichting Vrienden Ziekhuis Gelderse Vallei uit Ede en Stichting Zwembad ‘t Willaer uit Scherpenzeel aangenaam blij verrast met deze donaties. De organisatie van de “Kreeft Hike & Bike” liet tot slot nogmaals weten zeer verguld te zijn met de fantastische opbrengst van deze mooie dag.

Wij bedanken Bouwbedrijf Kreeft heel hartelijk voor dit geweldige bedrag!
 

Augustus 2014

Blond Amsterdam heeft ons al diverse malen hun vrolijk gekleurde servies geschonken. Schalen, borden, kopjes en mokken, alles mochten wij verkopen tijdens Fetsival Pure Passie. Deze verkoop heeft ons het geweldige bedrag van 657 euro opgeleverd. Femque van Geffen en Janneke van Els-Dröge, hartelijk bedankt voor jullie prachtige initiatief.
 

Augustus 2014

Zonder de geweldige bijdrage van deze sponsoren was ons Korenfestival niet mogelijk geweest! Veel dank!

 • Porsche Centrum Gelderland, Heteren           
 • Schaeffler  Nederland BV
 • Van der Voort van IJsseldijk, Ede
 • Auto Garage Kroon, Ede
 • Inktstation Ede, Ede
 • Pedicuresalon  Atie van de Meent, Ede
 • Pannekoeken restaurant De Langenberg, Ede                   
 • Haarstudio Hermo, Ede                  
 • Radine BV, Barneveld
 • Fietsenhandel Werbo, Ede
 • Roy`s Bloemen, Ede
 • Restaurant Het Oude Politiebureau, Ede
 • Primera Parkweg, Ede
 • Sari Marijs, Ede
 • Het Vishuis, Ede
 • Douglas, Ede
 • Boek en Buro, Ede
 • Foto Sloof, Ede
 • Febo, Ede                     
 • Aan Tafel, Ede
 • Reprotex, Ede
 • Raadhuis Advocaten, Ede
 • Dick Pol Tandtechniek, Wekerom
 • Vakgarage Tichelaar, Wekerom
 • Delifrance, Ede
 • Boni, Ede
 • Multivlaai, Ede
 • Harbers Volvo, Barneveld
 • Ton Matser, Duurzaam Wonen & Werken
 • Stichting Heideweek
   

Mei 2014

Makelaar Domicilie helpt veel particulieren en bedrijven al jaren aan een goed onderkomen. In mei waren zij zelf aan de beurt en is Domicilie verhuisd naar een authentiek stukje Ede, de Notaris Fischerstraat 24 in Ede. Cadeaus hoefde makelaar Nick de Boer niet, de bijdragen die hij op de openingsreceptie van zijn makelaarskantoor ontving heeft hij geschonken aan ons Toon Hermans Huis Ede. Ton Matser: "Het is fantastisch dat Nick de Boer het Toon Hermans Huis Ede als goed doel heeft gekozen. Wij hebben een bedrag van maarliefst 1760 euro gekregen. Na de opening zijn Nick en zijn vrouw Anneke ook nog bij ons in het Toon Hermans Huis Ede geweest en heb ik hen een rondleiding mogen geven."

Nick de Boer samen met onze ambassadeur Rob de Nijs.
 

Mei 2014

Donderdag 22 mei jongstleden heeft de heer Barry van de Lagemaat namens het Coöperatiefonds van de Rabobank een cheque ter waarde van 5000 euro uitgereikt aan onze bestuursleden Ton Matser en Eef Diergaarde. Uiteraard is onze dank hiervoor groot
 

Mei 2014

Uit handen van burgemeester Cees van der Knaap hebben wij maandag 12 mei jongstleden een cheque ter waarde van 12.500 euro ontvangen. De brandweer van Ede heeft dit geld gewonnen met haar bijdrage aan de RopaRun 2013.

In 2013 was Ede doorkomstplaats van de RopaRun, die ging van Hamburg naar Rotterdam. De verzorgings- en doorkomstpost was de brandweerkazerne. Coördinator Toon Hermans Huis Ede Regien de Bruin: "De organisatie van RopaRun maakt altijd een ranglijst van leukste doorkomstplaatsen. Ede en dus de brandweerkazerne, werd derde en kreeg daarvoor een bedrag van 12.500 euro die zij mochten besteden aan een goed doel.  Wij als Toon Hermans huis zijn heel blij dat er voor ons als goede doel gekozen is." De cheque werd in aanwezigheid van een aantal belangrijke mensen van de brandweer, met name Co Vink, bestuursleden, vrijwilligers en ambassadeur van ons Toon Hermans Huis Rob de Nijs overhandigd. Ook de gemeente Ede was hierbij vertegenwoordigd en had als blijk van waardering voor de ‘aankleding’ van de bijeenkomst gezorgd
 

Mei 2014

Waar zouden wij als Toon Hermans Huis Ede toch zijn zonder alle mensen, bedrijven en organisaties die ons inloophuis een warm hart toedragen?! Ook de afgelopen maanden mochten wij weer op een aantal sponsoren rekenen.

Wij bedanken Slager-Kaasboer-Poelier Het Schaffelaartje voor het prachtige bedrag van 260 euro dar er gedoneerd werd in de collectebus die wij daar mochten neerzetten. Van Relatiegeschenken en promotionele textiel Reprotex kregen wij het mooie bedrag van 250 euro en mochten wij pennen met ons logo tegen inkoopprijs aanschaffen. Dankzij de collecte van een gast hebben wij 225 euro gekregen.
 

Februari 2014

Dankzij de geweldige bijdrage in uren, materialen en financiële middelen van Vallei liften, Rabobank, HSV Ede, Cropman en Van den Bosch Vastgoed hebben wij een lift in ons Toon Hermans Huis Ede kunnen plaatsen. Vanaf vandaag is ons inloophuis echt voor iedereen bereikbaar!
 

Januari 2014

In maart 2013 werd door een grote uitslaande brand het gehele pand van Restore aan de Zandlaan verwoest. Met man en macht is er gewerkt om het vroegere pand te herbouwen en dat dit gelukt is was te zien tijdens de opening van het nieuwe gebouw op de hoek van de Hoefweg/Zandlaan in Ede. Ter gelegenheid van deze feestelijke opening hield Restore een veiling waarvan de totale opbrengst van 750 euro is geschonken aan twee goede doelen, de Kledingbank en ons Toon Hermans Huis Ede. Wij mochten een cheque van 375 euro in ontvangst nemen.
 

Januari 2014

Van Marin mochten wij een grandioze cheque ter waarde van 1500 euro in ontvangst nemen.