Overslaan en naar de inhoud gaan
Toon Hermans Huis Ede

Vol trots laten wij je weten dat Stichting Erfelijke Kanker Nederland een feit is! Wij geven steun, helpen met informatie, organiseren lotgenotencontact en komen op voor de grote groep mensen met erfelijke kanker in de familie. www.kankerindefamilie.nl

Allerlei mutaties. Veel soorten kanker. Eén groep mensen.

Veel mensen met een erfelijke mutatie weten niet dat zij een verhoogd risico hebben op kanker. Dit betekent dat zij niet weten welke stappen zij kunnen zetten om hun gezondheid te beschermen. Stichting Erfelijke Kanker Nederland biedt steun, informatie en belangenbehartiging aan families met erfelijke of familiaire aanleg voor kanker. Met als doel minder sterfte en minder kanker, met behoud van een optimale kwaliteit van leven. Oftewel: Niemand meer kanker zonder te weten dat er sprake is van erfelijke aanleg.

Ambitie

Stichting Erfelijke Kanker Nederland komt voort uit Oncogen, dat onderdeel was van Borstkankervereniging Nederland. De zelfstandige stichting heeft de ambitie om het zorgveld zo te sturen en organiseren, dat mensen met (mogelijk) aanleg voor erfelijke of familiaire aanleg voor kanker optimaal worden ondersteund. Bijvoorbeeld bij het verwerven van informatie en het nemen van beslissingen aangaande testen en risicoverminderende strategieën. Stichting Erfelijke Kanker Nederland streeft naar een sturende rol bij wetenschappelijk onderzoek, zodat onderzocht wordt wat van wezenlijk belang is voor de doelgroep. 

Ons team

Deborah Ligtenberg – voorzitter

Deborah [et] kankerindefamilie [punt] nl (Deborah[at]kankerindefamilie[dot]nl)

Caroline Willems – Penningmeester

Caroline [et] kankerindefamilie [punt] nl (Caroline[at]kankerindefamilie[dot]nl)

Johan van der Waal – Secretaris

Johan [et] kankerindefamilie [punt] nl (Johan[at]kankerindefamilie[dot]nl)