Overslaan en naar de inhoud gaan
Aanwezig tijdens de Heideweek

Vlegeldag 2017 was weer een prachtige zonnige dag. We waren voor de derde keer aanwezig met een infokraam en hadden een prachtige plek gekregen. We deelden flesjes water uit. Een mooie gelegenheid om met de bezoekers van de Vlegeldag in gesprek te raken over ons Toon Hermans Huis. De 300 flesjes waren we zo kwijt en we hebben dus heel wat gesprekken gevoerd. 

Ook Festival Pure Passie was een stralende dag. Kunst, theater en cultuur stonden deze dag centraal. Wij zijn elk jaar aanwezig om meer bekendheid te geven aan ons inloophuis en nieuwe spullen te verkopen. De verkoop ging goed en er werd gul gedoneerd in onze collectebus. Ida en Mariet bedanken iedereen die er op welke manier dan ook voor gezorgd heeft dat dit zo’n geslaagd evenement is geworden.

Ook Toon Tovenaars Kinderinloop was natuurlijk weer aanwezig.

Alisha vertelt: “Toen ik aankwam, hadden Tineke en Lily de tafels al ingericht, één tafel waar de kinderen konden schilderen en één tafel waar allerlei versiersels lagen. Al snel kwamen de eerste kinderen op ons af en voor we het wisten, zat de schildertafel vol! Terwijl wij heen en weer liepen met verf, gingen de kinderen helemaal op in het schilderen, om hun schilderijtje daarna verder te versieren. Het werden kleurrijke en vrolijke schilderijtjes. Sommige bezoekers stelden vragen over Toon Tovenaars die wij natuurlijk graag beantwoordden.  De dag vloog voorbij. Het thema van dit jaar ‘All colors of the World’ was in de gemaakte kunstwerkjes duidelijk aanwezig.” 


In de gemeente Ede staat de laatste volle week van augustus altijd in het teken van de Heideweek. Voor het Toon Hermans Huis Ede een mooie kans om ons aan Ede te presenteren en te vertellen wat wij voor mensen met kanker en hun naasten kunnen betekenen. Ook deze Heideweek zijn wij op twee momenten vertegenwoordigd. Op woensdag 23 augustus staan wij met een informatiekraam op de Vlegeldag in Bennekom en op zaterdag 26 augustus op Festival Pure Passie in Ede. Er is een informatie- en verkoopkraam en bij Toon Tovenaars kunnen kinderen een 3D schilderijtje maken.

Je gaat zelf aan de slag met verf, bloemetjes van foam en vormpjes van papier op een houten paneeltje.

Komt u ook een kijkje nemen?

  • Vlegeldag 2016. Dit jaar is de Vlegeldag op woensdag 23 augustus.
  • Festival Pure Passie 2016. Deze zomer is het festival op zaterdag 26 augustus.