Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis werken alleen maar vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Tineke Weerman is één van hen. Zij is gastvrouw in ons Toon Hermans Huis en in het Oncologisch Centrum, een trouwe pannenkoekenbakster tijdens de Roparun en vertelt regelmatig met liefde over ons inloophuis op informatiemarkten. Tineke beantwoordt drie vragen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Vijf jaar geleden kwam ik door een reorganisatie op straat te staan. Ik had mezelf voorgenomen om met 62 jaar met vervroegd pensioen te gaan om iets in de zorg te gaan doen. Nu kwam ik in de WW terecht maar ik had helemaal geen zin om hele dagen thuis te zitten.

Ik heb 44 jaar fulltime gewerkt en vond mezelf te jong om niets te doen. Via een ex-collega kwam ik bij De Medewerker terecht en daar lag een vacature van het THH. Die heb ik eerst even apart gelegd, want dat vond ik toch wel heftig.  Ik ben eerst bij de vrijwilligersvereniging van het UWV begonnen en heb toen toch de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak bij het THHE gemaakt. Nu vijf jaar later werk ik daar en in het Oncologisch Centrum van ZGV nog steeds met heel veel plezier.

Heb je een bijzonder moment waar je nog wel eens aan terug denkt?

Er waren meerdere bijzondere momenten, maar waar ik nog vaak aan terug denk zijn de twee jonge vrouwen die ik bij Oncologie heb leren kennen. Dat waren toch kanjers. Ze hadden allebei een slechte prognose, maar vorig jaar in dezelfde week kwamen ze op me afgerend met de mededeling dat ze ‘schoon’ waren. De een werkt nu weer fulltime als hoofd verkoop van een kledingzaak en de ander geniet van elk moment. Daar krijg ik de rillingen van. Ook bij het THHE heb ik een paar fijne gesprekken gehad.

Wat heeft het vrijwilligerswerk voor ons Toon Hermans Huis jou gebracht?

Veel sociale contacten, maar ook respect en voldoening.

Wilt u net als Tineke vrijwilliger worden in ons Toon Hermans Huis? Stuurt u dan een mailtje naar info [et] toonhermanshuisede [punt] nl of belt u met 06 - 22 161 969.

 

 

 

Standard (Afbeelding)